GENEALOGIE TOTTÉLAATSTE NIEUWS

oktober 2010

De verdere uitbouw van de website verloopt goed. In plaats van mijn stamreeks is de gehele genealogie -al de nakomelingen in mannelijke lijn vanuit Joannes (Jan) Dodde/Dotte (ook wel Doothée)- op de site gezet. Iedere Totté in Nederland kan dus zijn of haar voorouders terugvinden! Natuurlijk zijn de gegevens van de meeste levende personen, in verband met privacy, niet vermeld.

Ondertussen zijn er al meer dan 7700 bezoekers op de site geweest: dank voor uw interesse!

Ondanks het feit dat al veel informatie is gevonden, blijken er nog vele gaten in de databank te zitten; werk genoeg dus. Diverse (verre) familieleden en collega genealogen sturen informatie op (allen nogmaals hartelijk dank). Het gastenboek werd goed gebruikt en was vaak de basis van nieuwe informatie-uitwisseling met nieuw gevonden (verre) familieleden. Het ging dan echter om meer recente info die niet op de site wordt geplaatst (privacy). Ondertussen is contact tot stand gekomen met naamgenoten in België en Canada.

Daarnaast wordt gewerkt aan diverse artikelen over het onderzoeksproces. Over lange tijd worden deze mogelijk samengevoegd en in boekvorm uitgegeven... Het artikel "Speurtocht naar de oorsprong en betekenis van de achternaam Totté" is in juni 2007 gepubliceerd in de jubileumuitgave "Het zit in de familie" bij het 40-jarig bestaan van NGV afd. Zeeland en het 35-jarig bestaan van Van Zeeuwse Stam.

Steeds duidelijker wordt dat voor 1700 in België gezocht moet worden. In samenwerking met enkele Belgische achternaamgenoten is het onderzoek aldaar al aardig op weg: ook daar is het jaar 1700 bereikt. Helaas is de verbinding tussen de Belgische en Nederlandse familietakken nog niet gevonden.

Helaas werd het gastenboek het afgelopen jaar gebombardeerd met SPAM. Daarom is het gastenboek geblokt. Als u wilt reageren dan a.u.b. e-mailen naar info@totte.nl

In de planning staan de volgende zaken:
  • Contact leggen met diverse (verre) familieleden: België, VS enz.
  • Voor de twaalfde keer het Zeeuws archief in Middelburg bezoeken: trachten informatie van voor 1700 te bemachtigen.
  • Voor de vierde keer het rijksarchief te Beveren (België) bezoeken: Belgische link verder uitdiepen.
Op lange termijn:
  • Bezoeken van archief te Terneuzen: trachten informatie van voor 1700 te bemachtigen.
  • Bezoeken (tweede keer) van VVF Gouw te Merksem (België): idem.

      EJRT/14-10-2010